Hyreshöjning och tid för motioner

Hyreshöjningen gäller från årsskiftet och blir kraftig, om än inte lika kraftig som vi först trodde.

Vi har knackat dörr bland medlemmarna och informerat om den kommande hyreshöjningen, men alla har inte varit hemma. Vill man veta den exakta höjningen, mejla oss i styrelsen. Vi vill inte lägga ut den exakta summan på hemsidan. Mejla oss, så kan vi berätta hur vi kommit fram till summan och varför vi måste göra detta.

Mejla till: styrelsen.brfnyckelpigan@gmail.com

Framför allt handlar skälet till hyreshöjningen om högre kostnader för föreningen vad gäller el och räntor på de lån vi har. Med hyreshöjningen säkrar vi ekonomin i föreningen. Tiderna är, som alla vet, svåra och framtiden oviss. Under 2023 kan situationen bli annorlunda och vi följer på nära håll hur världsläget påverkar vår bostadsrättsförening och försöker ta vettiga beslut därefter.

VI kan dock konstatera att hyreshöjningen inte blir lika hög som vi först förutspådde på mötet vi höll vid Lekparken tidigare i höstas, även om höjningen förstås. ändå, är kraftig.

Vi vill också påminna om att eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den sista december. Detta för att vi i Styrelsen ska hinna utreda motionen och få med den i kallelsen till vårens föreningsstämma där vi tillsammans beslutar kring motioner. Motionen ska vara skriftlig till styrelsen och detaljerad. Behöver vi mer underlag kommer styrelsen att höra av sig till den som lämnat motionen.

/Styrelsen