Problem med TV från Telia löst

Flera medlemmar i bostadsrättsföreningen har upplevt problem med uppkopplingen till våra tv-apparater. Bilden fryser och felkod 712 dyker upp emellanåt. Felet anmäldes av bostadsrättsföreningen eftersom vi alla har en kollektiv anslutning till Telia. Nu meddelar Telia att problemet ska vara löst.

Några medlemmar har upplevt frysningar av tv-bilden under en längre tid medan andra råkat ut för det den senaste veckan. Enligt uppgifter ska inte bara vårt område i Norrtälje vara drabbat av detta. Upplever ni störningar får ni gärna mejla styrelsen och beskriva hur ni upplever problemen just hos er, så underlättar det vid Telias felsökning. Ni når Styrelsen på:

styrelsen.brfnyckelpigan@gmail.com

Senaste nytt, uppdaterat 1 februari: 

Så här skriver Telias tekniker om problemen: "Jag kan inte se något uppenbart fel som orsakar dessa störningar för er. Kan se att flera av adresserna har störningar, vissa har mer och vissa har mindre. Eftersom jag själv inte ser vad som orsakar felet för er har jag skickat ärendet för analys till vår nätavdelning som kommer gå igenom era switchar och även det överliggande nätet som ni är kopplade till för att identifiera felet. Teknikern återkommer till oss när han fått svar från nätavdelningen. Normalt sett brukar svaret från nätavdelningen komma inom en vecka."

Senaste nytt, uppdaterat 2 februari, problemet löst, enligt Telia: 

Så här skriver Telias tekniker om att problemen nu ska vara lösta:  "Vi har nu fått svar på analysen av vår nätavdelning som kunnat hitta fel i en hårdvara längre upp ni nätet som ni var kopplade emot. Felet ska vara avhjälp och vi har även fått bekräftat av andra kunder som berördes av samma fel att det fungerar för dem nu."