Snälla - tvätta inte bilen på uppfarten

Vi vill påminna om våra ordningsregler i BRF Nyckelpigan där vi tidigare, i ett led att som bostadsrättsförening värna om vår en hållbar miljö, förbjudit att tvätta bilen inom föreningens område. 

Så här står det i våra ordningsregler:

"Norrtälje kommun avråder från att tvätta bilen hemma med tanke på den miljöpåverkan biltvätten innebär. Smutsen på våra bilar innehåller bland annat oljerester och tungmetaller. När bilen tvättas på uppfarten rinner tvättvattnet ner i gatubrunnarna och ofta rakt ut i närmsta sjö eller vattendrag. Dagvattenbrunnarna är inte alltid kopplade till något reningsverk. Detta gör att kemikalier och miljöfarliga ämnen sprids i naturen. På grund av detta är det därför förbjudet att tvätta bilarna på våra asfalterade uppfarter eller inom föreningens område. Vi hänvisar istället till tvätthallar och gör-det-själv-hallar som finns i Norrtälje stad."

 

Så här skriver Norrtälje kommun om biltvätt i kommunen:

"När du ska tvätta din bil bör du göra det i en biltvätt eller gör-det-själv-hall. Sådana anläggningar är utrustade med oljeavskiljare och ofta även en reningsanläggning som tar bort föroreningar och tvättmedel innan vattnet släpps ut i det allmänna avloppsnätet. Genom att alltid välja biltvätten kan du på ett enkelt sätt göra en stor insats för vår miljö och vårt vatten."

Gör-det-själv-hall finns bland annat vid OK Q8 vid McDonalds vid Södra infarten till Norrtälje. Närmaste biltvätt finns hos Preem, Estunavägen.