Ställ inte sopor intill sopnedkastet!

Under jul- och nyårshelgen blir det kanske mer skräp än vanligt. Men det är absolut förbjudet att ställa sopor bredvid avfallskärlen, det lockar till sig både fåglar och möss/råttor.

Nu har det stått flera påsar intill avfallshanteringen/kärlen på Havtornsvägen, sopor som genast skator och kråkor river sönder. Och det är sopor som vi i föreningen, alltså samtliga medlemmar, är ansvariga över. Vi äger trots allt den här föreningen tillsammans. Ställer man en påse med matrester bredvid kärlet så måste någon annan i föreningen ändå ta reda på soporna, det gör nämligen inte Norrtälje kommun! Det är inte ett särskilt trevligt beteende att låta någon annan i föreningen ta rätt på ens egen "skit".

Om det är fullt i kärlet, prova att först och främst pressa ned soporna för att få plats med din påse. Fungerar inte det, om det verkligen är fullt, gå upp till någon av de andra sopstationerna på bostadsrättsföreningens område. Det finns en på Havtornsvägen, som sagt, men även kärl på Odonvägen samt Kråkbärsvägen.

Oftast blir kärlen inte fulla, det är särskilt ett problem under storhelger. Men tänk på att sortera. Vi har två kärl, ett för hushållssopor, ett för matrester. Det är inte meningen att man ska kasta kartonger, glasflaskor, presentpapper mm i dessa kärl. Sådant får man lämna vid återvinningsstationerna som finns på flera ställen i Norrtälje stad.
Är samtliga kärl fulla (vilket de inte blir om vi sorterar korrekt), på samtliga vägar, så är det Görla återvinningsstation som gäller i väntan på nästa "tömning" av våra kärl. 

/Styrelsen