*Uppdatering* 16/11 Bergvärmepumpen

Bergvärmepumpen, som förser Kråkbärsvägen samt Havtornsvägen med bland annat varmvatten, har gått sönder. Vi inväntar tekniker som ska ersätta pumpen med en ny.

Vi kan konstatera att pumpen är helt död och vi värmer upp golvvärme och varmvatten med 100% direktverkande el på Havtornsvägen samt Kråkbärsvägen (Odonvägen har en egen bergvärmepump och påverkas inte av problemen. Tillgång på värme och varmvatten för Havtornsvägen och Kråkbärsvägen är säkrad av Team Wåhlin som var här i veckan och säkerställde detta. Problemet med 100% direktverkande el kvarstår dock, vilket leder detta till ökade kostnader för föreningen. Vi har pengar på kontot så det är inga akuta problem på det viset, men vi behöver få det åtgärdat så fort som möjligt.

På tisdag(22/11) nästa vecka kommer Team Wåhlin och installerar en ny bergvärmepump och ser till att driftsätta denna omgående. Vi har således flera dagar då vi skall köra på direktverkande el. Troligtvis ökade vår elförbrukning redan i maj när kompressor 1 brakade ihop. Troligen gick elpatronen in redan då och stöttade kompressorn vid höga toppar av uppvärmning av värme och vatten. Men detta vet vi inte ännu. Vi i Styrelsen undersöker just nu detta.

Efter samtal med Norrtälje Energi har Styrelsen fått ut samtliga fakturor från januari 2021 till idag. Det vi gör nu är att gå igenom dessa fakturor och se om vår förbrukning har ökat sedan i maj (när kompressor 1 gick ur drift). Det finns en möjlighet till ersättning från byggherren för den tid som kompressorn varit ur drift. För de dagar vi kör på direktverkande el så får vi garanterat ersättning, men den kommer att dröja.

/Styrelsen